Нападателят на Хърватия Анте Будимир разкри за бой в тима на една от последните тренировки. Той познава отлично испанския футбол, след като преди време игра за Майорка, а сега е в Осасуна. Пред „Марка“ Будимир, който още няма и минута на UEFA EURO 2020, говори за предстоящия мач с Ла Фурия, както и за обстановката в хърватския лагер. 
 
- Как сте вие лично и отборът като цяло преди двубоя с Испания?
- Добре съм, отборът също. Виждам съотборниците си много концентрирани и със силно желание мачът вече да започва.
 
- Вратарят на Испания Унай Симон каза преди време, че когато вижда лицата на съотборниците си, знае, че нещата ще се развият добре. Какво виждате вие в лицата на колегите си?
-  Бихме се на тренировката онзи ден. Мисля, че това е добър сигнал. Ако  по време на заниманията се хвърляме здраво за всяка топка, има битка по целия терен, то представете си какво ще стане, когато дойде мачът. Това е добър знак. Предполагам, че в понеделник по време на мача ще бъдем същите тези биткаджии, каквито сме и е на тренировките. Това ми дава спокойствие.
 
- Разкажете ни повече за това спречкване на тренировката?
- Разделени сме на групи, имаме си наш, вътрешен турнир и всички отбори искат да спечелят. По някое време наистина става горещо. Но всичко е наред, по правилата.

Анте Будимир

източник: Gulliver/GettyImages

- В Испания, когато мислим за Хърватия, мислим за Модрич...
- Да, той е толкова важен играч... Той е футболист, който ни помага много и извън терена и който винаги е до нас. А на терена винаги се появява във важните моменти. Погледнете какво направи онзи ден. Труден мач срещу Шотландия, сложна игра и... той се появява и вкарва феноменален гол. Вижте какъв невероятен удар направи само, какъв важен гол. Винаги можете да разчитате на Лука. Той винаги е на разположение на всички. Без значение кой си, той винаги има време  да ти помогне.
 
- Как разпускате в лагера на Хърватия?
- Играем карти, тенис на маса, дартс.
 
- Кой е най-добър в тези занимания.
- На карти съм много добър и вече никой не иска да играе срещу мен. На тенис на маса №1 е Брозович, там той е невероятен.
 
- А Модрич?
- Той е №1 във футбола.