Футболистите на Англия трябва да излязат извън зоната си на комфорт срещу Шотландия в сблъсъка от UEFA EURO 2020 на Уембли в петък, смята Маркус Рашфорд.

Нападателят влезе от резервната скамейка, когато Англия откри кампанията си от Група D с победа с 1:0 над Хърватия - отборът, който ги изхвърли от Мондиал 2018 на полуфинал.

Старите съперници Шотландия, с които Англия се сблъска за последно преди четири години, обаче сега ще представят съвсем различен тест, заяви звездата на Манчестър Юнайтед, който вече е готов за титуляр.

"Като играчи ние искаме да играем в най-големите и исторически мачове и това е защото това са неща, които се помнят до края кариерата", заяви Рашфорд на пресконференцията преди мача.

"Последният път си спомням атмосферата, която се нажежаваше с напредването му и беше уникално. Това със сигурност ще бъде труден мач и ще трябва да бъдем добри в неща, които са извън зоната ни на комфорт. Шотландия е ефективна по различни начини, така че трябва да ги имаме предвид и да се настроим. Да свалим топката и да играем нашия футбол", добави още той.

Една победа ще направи Англия тотален фаворит и сигурни участници на осминафиналите, тъй като вече имат 3 точки. Там те могат да се изправят срещу Португалия, в зависимост от развоя на битката в група F.

Рашфорд e бил 11-годишен младеж в школата на Манчестър Юнайтед, когато Кристиано Роналдо напусна Олд Трафорд, за да подпише с Реал Мадрид и смята, че да се изправи срещу него ще бъде невероятно.

"Кристиано е невероятен играч, направо е невероятно сега да си спомним за кариерата му от самото начало. Спомням си, че когато за първи път започна да играе за Юнайтед, той не беше Кристиано, какъвто виждате днес. Той беше различен играч, винаги дриблираше, събираше хората около себе си на терена. С течение на времето вземането на решения се промени, той се превърна в животно. Той вкарва голове вляво, вдясно и в центъра сега."

Англия ще бъде фаворит срещу Шотландия, която загуби с 0:2 от Чехия в първия си мач, но Рашфорд предупреди, че има играчи, които са свикнали с най-големите мачове. Такъв например е левият бек на Ливърпул Анди Робъртстън и съотборникът му в Юнайтед Скот МакТоминей .

"Шотландия има много играчи, които са печелили трофеи и мачове и не можете да подцените това", каза още Рашфорд.