Белгия и Португалия се изправят един срещу друг в един от най-очакваните осминафинали на UEFA EURO 2020. Двубоят е с начален час 22:00, като ще бъде предаван пряко в ефира на DIEMA SPORT 2. Ние, от Gong.bg, ще проследим мача на живо, а същевременно може да гледате мача и в нашия стрийм. 

“Червените дяволи” бяха по-убедителни в груповата фаза. Съставът на Роберто Мартинес демонстрира класата си само в отделни периоди от трите мача, но това беше достатъчно за победи срещу Русия (3:0), Дания (2:1) и Финландия (2:0). В същото време Португалия беше на ръба на отпадането. “Мореплавателите” попаднаха в група с Франция, Германия и Унгария, като събраха 4 точки и се промъкнаха на осминафиналите. 

Белгия Португалия

източник: sofascore.com

Белгия не познава вкуса на загубата в 12 поредни мача. Тимът беше безпощаден в квалификациите и продължава в същия дух на финалите. След третото място на Мондиал 2018 белгийците изглеждат готови за нещо още по-впечатляващо. “Червените дяволи” обаче рядко играят главна роля на европейски първенства, където най-сериозният им успех е финалът през 1980 година, загубен от ФРГ. 

Португалия демонстрира характер срещу Франция в дуела между действащия европейски и световен шампион. Двата гола на Кристиано Роналдо от дузпи помогнаха на отбора да се пребори за така ценното равенство и оттук нататък “лузитаните” стават още по-опасни. Съставът на Фернандо Сантош е много опитен и има самочувствието от триумфа преди 5 години, а присъствието на Роналдо всява страх у всеки съперник. 

Очакваше се довечера португалците да бъдат без Нелсон Семедо, който се контузи срещу Франция. Десният бек обаче вече тренира и почти сигурно ще бъде предпочетен пред Диего Далот. До последно под въпрос ще е Данило Перейра. Бруно Фернандеш е далеч от най-добрата си форма и може отново да остане на пейката за сметка на Ренато Санчес. Триото в атака ще включва Кристиано Роналдо, Бернардо Силва и Диого Жота. 

За Роберто Мартинес дилемата се крие в това дали да започне с максимална офанзивна мощ, пускайки Кевин Де Бройне в средата на терена, вместо в по-предни линии. Най-вероятно обаче КДБ ще си партнира с Еден Азар и Ромелу Лукаку като офанзивната тройка на тима, докато в полузащитата ще се търси прагматизъм и стабилност.