Почетният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес смята, че една от причините за ранното отпадане на Германия от UEFA EURO 2020 е халфът Тони Кроос, който заради начина си на игра нямал място в днешния футбол. “Бундестима” загуби на осминафиналите от Англия с 0:2, след което полузащитникът на Реал Мадрид се оттегли от националния отбор след 106 изиграни мача.
 
“Тони Кроос няма място в съвременния футбол. Това е основният проблем. Много го харесвам, правил е мачове на световно ниво и беше страхотен в Байерн, но неговият начин на игра вече е изчерпан. Трябваше да кажат, че Кроос не пасва на този футбол със своите хоризонтални пасове. Сега се играе с вертикални подавания. Тича се напред с топката с пълна газ. Кроос дори не минаваше централната линия на терена. Винаги играеше зад централния кръг. Но трябва да рискуваш и да играеш срещу някого, дори и да те повали… Това е проблемът. 
 
Ако бяхме играли с четирима в защита и с Леон Горетцка, Йошуа Кимих, Томас Мюлер, Льорой Сане, Серж Гнабри и Кай Хавертц, сега щяхме да сме в различна позиция. Германия игра трагичен футбол на европейското първенство”, коментира Хьонес в тв предаване.