Бившият съотборник на Дидие Дешан в националния тим на Франция Бишенте Лизаразу посочи селекционера като главен виновник за ранното отпадане на UEFA EURO 2020. “Петлите” бяха елиминирани от Швейцария на осминафиналите след дузпи. Според бившия бранител на Байерн (Мюнхен) Дешан е допуснал две основни грешки - нарушил е хармонията с връщането на Карим Бензема в отбора, както и прекалено много е натоварвал футболистите по време на тренировките. 

“Вкарването на Бензема обратно в състава остави Оливие Жиру на пейката. Кингсли Коман също седна сред резервите, а вероятно тази промяна отне и част от блясъка на Антоан Гризман. Всичко това доведе до смущения в играта на тима, който беше известен с хармонията си. Как така сега се провали отбор, който вероятно е по-силен от онзи през 2018-а година?”, коментира Лизаразу пред TF1. 

“Освен това тимът се оказа изморен още на старта на първенството. Разбрахме, че тренировките на Дешан са били доста тежки в моменти, когато за футболистите вероятно е било по-добре да имат повече време за възстановяване”, каза още Лизаразу.

Все пак според него Дешан трябва да продължи работата си начело на отбора: “Ако той има достатъчно енергия, че да продължи напред, трябва да получи нов шанс.”