Селекционерът на португалския национален отбор Фернандо Сантош заяви, че е видял слабости в отбора на Белгия, но няма да каже на никого какви са те и в кои части от играта са.

Двата състава се срещат в неделя на стадион "Ла Картуха" в Севиля от 1/8-финалите на UEFA EURO 2020, който ще започне в 22:00 часа българско време.

Белгийците са сериозен фаворит в очите на много хора, след като спечелиха и трите си мача, но се натресоха на защитаващия титлата си Португалия в едно от дербитата на директните елиминации. Сантош поздрави Белгия, но добави, че отборът им в определени моменти изпитва трудности и даде за пример победата над Дания, която дошла само след шест удара във вратата.

"Няма да говоря сега за техните слабости, защото не искам те да знаят как аз разсъждавам за мача. Но определено има неща, които можем да използваме. Двубоят срещу Дания показа някои от техните слабости'', каза опитният специалист.

"Белгия има много силни страни, особено това, че се познават един друг и играят заедно вече доста време. Всичко при тях протича естествено. Всеки от тях знае къде ще отиде съотборникът му без да мисли много'', продължи с комплиментите той.

''Като тактика те могат да играят 3-4-3, а също така да излязат и с петима напред, могат да се движат много бързо и с 3-4-1-2,'' казва още треньорът на "мореплавателите". Белгия отбор, който обича предизвикателствата, излиза и играе'', допълни специалистът.

Надеждите му са халфът Данило да е на разположение и да играе, след като беше сменен принудително при 2:2 с Франция на полувремето, след като се сблъска с френския вратар. Десният бек Нелсон Семедо, също излязъл от терена принудително, в момента е в добро състояние и днес тренира наравно с основната група. Левият бранител Нуньо Мендеш е възстановен, след като до момента не беше особено използван.