Португалия и Германия ще кръстосат шпаги тази вечер в един от най-интригуващите сблъсъци от груповата фаза на UEFA EURO 2020. Двубоят от група F започва в 19:00 ч. на "Алианц Арена" в Мюнхен и можете да го гледате пряков Gong.bg.
 
Европейският шампион Португалия стартира с 3:0 над Унгария, но успехът бе изкован в последните 6 минути. Победа днес на практика ще гарантира класиране на 1/8-финала за "мореплавателите".
 
При Германия ситуацията е доста по-различна. Отборът загуби от Франция с 0:1 и трите точки срещу Роналдо и компания са задължителни. Традициите са на страната на Бундестима, който има 10 победи, 5 равенства и само 3 загуби срещу Португалия.
 
Проблемите в лагера на Португалия са свързани с Нуно Мендеш, който има травма в бедрото и тренираше отделно от основната група в последните дни. При Германия напрежението идва от контузията на Матиас Гинтер, който бе сменен срещу Франция. Серж Гнабри също не тренира с основната група, но се очаква да е готов за игра. Добрата новина е, че Леон Горецка е почти възстановен и може да влезе при необходимост срещу Португалия.