Поне по 12 000 зрители ще бъдат допускани на мачовете от Евро 2020 в Амстердам. Това съобщиха от Кралската нидерландска футболна федерация.

"Йохан Кройф Арена" е един от 12-те стадиона из цяла Европа, които ще приемат мачове от първенството през юни и юли. Според властите за шампионата ще бъдат използвани по 25 процента от капацитета на съоръжението, който е общо от 55 500 места.

Точната бройка на феновете, които ще бъдат допускани, ще бъде определена на по-късна дата, тъй като властите в Амстердам се притесняват от нова вълна на коронавируса. Всички зрители на мачовете ще трябва да дадат отрицателни тестове преди началото на срещите и да спазват стриктно санитарния протокол.

Наскоро федерацията разреши присъствието на фенове по трибуните на някои мачове от първенството, като тези срещи трябва да служат като тест на протоколите за предстоящото първенство.

Амстердам ще приеме мачовете на Нидерландия от груповата фаза с Украйна на 13 юни, Австрия на 17 юни и Северна Македония на 21 юни, както и един мач от осминафиналите на 26 юни.