Швеция и Полша кръстосват шпаги в другата среща от група "Е" на UEFA EURO 2020.

До момента тук се получиха доста изненади, което позволи на скандинавците да оглавят групата след първите си два двубоя. В тях "трите корони" стигнаха до 0:0 срещу Испания и излъгаха Словакия с 1:0. С тези 4 точки в актива си, само чудо може да извади шведите от сметките за 1/8-финалите.

"Дружина полска" от своя страна е едно от разочарованията на това първенство. Очакванията към момчетата на Пауло Соуса бяха поне да преминат в следващата фаза, но напрежението до момента се оказва твърде голямо за тях и те заемат последното място. На старта поляците загубиха с 1:2 от Словакия, а след това щурмовакът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски спаси тима от ново разочарование, но срещу Испания. Именно върху стрелеца на "баварците" ще падне голямата отговорност да поведе своите към успех, който при благоприятно стечение на обстоятелствата може да ги класира за директните елиминации.

Началото ще бъде дадено в 19:00 часа българско време на "Газпром Арена" в Санкт Петербург и ще може да проследите всичко минута по минута пряко в Gong.bg.