Подсъдимата легенда Райън Гигс, който бе освободен от поста национален селекционер след повдигнатото срещу него обвинение за побой на две жени, тренира дистанционно Уелс. Това стана ясно от изказването на заместника му Роб Пейдж, който нареди 8 мача начело на „драконите“ от ареста на най-титулувания футболист във Висшата лига през ноември. Белезниците щракнаха на ръцете на иконата на Манчестър Юнайтед, след като се доказа, че той е пребил вече бившето си гадже Кейти Грейв и сестра ѝ Ема.

„Райън ми дава съвети, а освен това прати специално пожелание на отбора преди първия мач с Швейцария – заяви Пейдж. - Тук не говорим за треньор, помощник-треньор... Позициите нямат значение. Гигс е преди всичко приятел и той наистина ще бъде с нас, макар и на хиляди мили разстояние, по време на мачовете ни на европейското“.

Той разясни и защо една от звездите му – Аарън Рамзи, не е тренирал с отбора в Баку  в четвъртък. 30-годишният халф бе закован на пейката в италианския гранд Ювентус и тотално е загубил игрова практика.

„Тренировъчните натоварвания на Аарън са планирани отдавна. Не искахме да го форсираме. Всичко бе разчетено с оглед на мача с Швейцария. Той е на мое разположение“ - така Пейдж разсея съмненията за травма на Рамзи.


Всички мачове от UEFA EURO 2020 можете да гледате на живо в Gong.bg!


Мегазвездата на „драконите“ - Гарет Бейл, пък призна, че му харесва ролята на аутсайдер.

„Обичам да не ме броят за жив. Както мен, така и съотборниците ми от Уелс. Така беше и преди 5 години – на предното европейско във Франция, а там стигнахме полуфинал. Предпочитам да говоря на терена, не пред медиите“, отсече нападателят на Реал Мадрид, който игра през миналия сезон като преотстъпен на Тотнъм. Именно „шпорите“ го изстреляха в звездната орбита.