Джордан Пикфорд стана английският национален вратар с най-дълъг период без допуснат гол, след като снощи в мача с Дания счупи рекорда на Гордън Бенкс. 

Англичаните стигнаха до финала на UEFA EURO 2020 след 2:1 над Дания и гол на Хари Кейн в продълженията. Попадението обаче беше добавка след пропусната доста спорна дузпа от същия нападател на домакините.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Вратарят Пикфорд подобри рекорда на Гордън Бенкс от 720 сухи минути. 6 минути след като Пикфорд премина границата, той получи гол от Микел Дамсгорд, който вкара от фаул за 0:1.

Това е първо попадение, което англичаните пускат във вратата си на първенството, почти както през 1966-а година. Тогава те завършват със суха мрежа във всеки един от мачовете си до полуфинала.

Но мачът с рекорда определено не беше най-доброто представяне на вратаря на Евертън, който имаше трудности всеки път, когато трябва да подаде топката или да вземе решение за хващане или боксиране. 

Но както и да е играл снощи, той си остава почти сигурен претендент за наградата Златна ръкавица на Евро 2020 с пет сухи мрежи на първенството. 

Рекордът няма как да бъде подобрен от нито един друг вратар, тъй като и най-сериозният му конкурент Джанлуиджи Донарума има три сухи мрежи.