Дали Кевин Де Бройне ще участва на европейското първенство ще стане ясно през следващите четири-пет дни, заяви селекционерът на Белгия Роберто Мартинес два дни, след като звездата на тима получи двойна фрактура на лицето.

Добрата новина за футболиста все пак е, че той няма да има нужда от операция, което увеличава шансовете му да се появи на финалите.


ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ UEFA EURO 2020 ЩЕ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГЛЕДАТЕ В GONG.BG


 

Мартинес каза на пресконференция днес, че е твърде рано, за да бъде сигурен дали 29-годишният национал ще може да играе на турнира, където Белгия започва кампанията си срещу Русия на 12 юни.

Халфът на Манчестър Сити е със счупен нос и фрактура на костица около лявото око след сблъсък със защитника на Челси Антонио Рюдигер. Де Бройне беше сменен принудително, а Сити загуби финала с 0:1.

"Кевин имаше различен план за подготовка от останалите играчи, той щеше да се присъедини към нас седем дни по-късно, защото игра на финала на Шампионската лига. Но този план очевидно е променен, той няма да може да си почине", каза Мартинес.

Селекционерът на Белгия добави, че Де Бройне ще премине редица медицински тестове, като се е върнал първо в Манчестър, преди да се присъедини към тима на Белгия.

"Трябва да бъдем много предпазливи и ще имаме повече яснота през следващите дни, но говорих с Кевин и той беше доста позитивен", добави испанският треньор.

"Имаме голям късмет, че въпреки че има двойна фрактура, той не се нуждае от операция. Една операция би направила невъзможно той да играе в европейското първенство. Не знаем дали ще можем да го използваме в първия мач. Не мога да дам отговор сега, тъй като в момента нямам медицински факти, все още правим оценка на нараняването и през следващите четири до пет дни очакваме яснота. Тогава ще знаем какви ще бъдат следващите стъпки за Кевин", добави Мартинес.