Героят за Белгия от осминафинала срещу Португалия на UEFA EURO 2020 Торган Азар разказа какво е състоянието на брат му Еден, който се контузи в същата среща. Все още не е ясно дали Еден Азар ще играе в мача срещу Италия на 2-и юли в Мюнхен.

"Еден се чувства малко по-добре. Тази сутрин трябва да започне с беговата работа на терена, след като вчера влезе във фитнеса заедно с лекаря и физиотерапевта на отбора. Брат ми много иска да играе среущ Италия. Иска да помогне на отбора, иска да бъде полезен. Като го познавам, ще направи всичко възможно, за да попадне в стартовия състав за този мач", заяви Торган Азар.

"Еден е много важна фигура в нашия отбор. И всички се надяваме, че ще може да играе. Нашият отбор си е и приятелска група, така че постоянно сме заедно. Но ако брат ми не може, друг ще заеме неговото място в стартовия състав и трябва да се нагърби с неговата роля", коментира по-малкият от братята пред сайта sporza.be.

И двата отбора са впечатляващи до момента, след като спечелиха всичките си мачове в групите. След това Адзурите отстраниха с 2:1 Австрия, а белгийците прекършиха с 1:0 Португалия.