Испанският национал Дани Олмо не е давал съвети на старши треньора Луис Енрике за това как да се справи с тима на Хърватия от 1/8-финалите на UEFA EURO 2020.

"Не ме е питал. Луис Енрике също знае много за хърватския отбор", каза нападателят по време на лагера в близост до Мадрид.

23-годишният Олмо започна кариерата си в академията на Барселона, но премина в Динамо Загреб през 2014 година. Той спечели 4 национални титли и 3 купи с Динамо, преди да облече екипа на вицешампиона в Германия РБ Лайпциг през януари 2020 година.

"Това ще бъде страхотен и специален мач", написа техничарят в Туитър на испански и хърватски, публикувайки снимка, на която се вижда, че носи екип на Испания и държи по една хърватска фланелка в двете си ръце.

"В Загреб е лудост. Те го харесват не само заради начина, по който играе футбол, но и заради характера и личността му. И той говори свободно хърватски без акцент", каза пред вестник AS брат му Карлос Олмо, който също играе в Хърватия за НК Карловац 1919.

Езиковите умения на Олмо бяха видяни миналата събота, когато хърватски журналист му зададе въпрос на английски. След като се замисли за кратко, че по-добре би отговорил на хърватски, Олмо отговори гладко на родния език на репортера.

Хърватската федерация се обърнала към него, докато е бил в Динамо Загреб, за да обмисли промяна на националността, разкри самият играч, но въпреки че "наистина оценяваше интереса", той каза, че "мечтата му винаги е била да бъде част от испанския национален отбор".