Проблемите между Английската футболна асоциация и УЕФА продължават. Отношенията отново се обтегнаха по оста, след като Трите лъва отказаха назначенатаим служебна охрана на UEFA EURO 2020.

Европейската централа предоставя на всеки отбор служители, които да се грижат за спокойствието на футболисти, треньори и официални лица. Англичаните обаче са се оплакали, че гардовете на G4S - фирмата, отговорна за охраната, не са си вършели добре работата, в резултат на което състезателите не се чувствали сигурни.

Според “Скай Спортс” Трите лъва са се оправдали с инцидент от вечерта на 12 юни. Тогава, при пристигането на отбора в хотел “Мариот” в Лондон, около 50 фенове са се затичали към автобуса и никой не им е попречил, преди в последния момент да се намеси личната охрана на англичаните. Задължение на гардовете от G4S е било да осигурят нужния ред, за да могат футболистите на Гарет Саутгейт спокойно да слязат от рейса и да влязат в хотела.

Причината за раздора между двете организация се случи преди дни, когато УЕФА се закани да отнеме от Англия домакинството на първенство и да го даде на Будапеща. Причината е, че британското правителство все още не е гарантирало, че ще освободи от задължителна карантина 2500 вип гости на мача за трофея.