Норвежката футболна федерация (НФФ) обяви днес, че не е в състояние да проведе плейофния мач за Евро 2020 на техния отбор със Сърбия, който беше планиран за 26-и март, заради върлуващия коронавирус.

Мачът предварително беше решено мачът да се играе без публика на трибуните, но новите карантинни разпоредби ще изключат норвежките играчи, които се състезават извън страната и реално те няма да могат да вземат участие в мача.

"Вече информирахме УЕФА, като се позовахме на решението на норвежките власти, се казва в изявление на генералния секретар на НФФ Пал Биеркетвед. 

"Удължаването на карантинния срок от вчера означава, че повечето от планираните в състава футболисти ще трябва да бъдат поставени в 14-дневна карантина, тъй като се връщат в страната от места, където заразата е по-силна.

"Това, за което НФФ няма контрол, е дали мачът на 26 март от плейофите и цялото Европейско първенство ще бъдат отменени или отложени. Ще знаем това след като мине планираната за вторник видео-телефонна конференция с УЕФА."

Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще се събере на спешно заседание във вторник, когато ще обсъжда всички варианти как да продължи футболния живот на Стария континент, вариантите за клубните турнири, местните първенства, включително и възможното отлагане на провеждането на Eвро 2020, което трябва да се проведе през юни и юли./БТА