Шведският национален селекционер Яне Андерсон е доволен, че неговите футболисти са спечелили четири точки от първите си два мача на Евро 2020. Във втората си среща днес шведите победиха Словакия с 1:0 в гол от дузпа на Емил Форшберг в 77-ата минута. 

"Много е добре, че спечелихме четири точки от два мача. Тази година изиграхме седем двубоя и допуснахме само един гол. Нашата атака заслужаваше повече днес, на моменти играчите бяха фантастични", каза специалистът.

"Много е приятно да гледаш как играе Исак, той е много талантлив футболист. Млад е и все още има къде да се подобрява. Мисля, че ще постигне много. Днес той игра много добре", каза Андерсон за нападателя, който беше избран за играч на мача. 

"През първото полувреме не играхме така, както искахме. Футболистите на Словакия се движеха много добре и не ни позволиха да направим нищо. През второто полувреме започнахме на по-високо темпо. Случва се съперникът упорито да се съпротивлява, но е много добре, че успяхме да поемем контрола над играта", добави Андерсон. 

Емил Форсберг е първият шведски играч, отбелязал гол на европейски финали след Себастиан Ларсон от 19 юни 2012 срещу Франция. Единственият гол на тима на Евро 2016 беше автогол. "Чувствам се невероятно, изключително съм щастлив. Много е хубаво, че спечелихме. Играхме само през половината от първото полувреме, но бяхме по-добри през втората част. Знаем, че сме психически силни. Фантастична игра на Робин Куайсон, която доведе до дузпата", каза след мача Емил Форсберг.