Световният шампион Франция беше отстранен на 1/8-финалите на UEFA EURO 2020 от тима на Швейцария, което логично доведе и до раздор в националния отбор. Вестник „L'Équipe“ разкрива, че обстановката в тима на „петлите“ не е никак добра.

Според изданието две от звездите на Франция са в обтегнати отношения, при това от доста време. Става въпрос за Килиан Мбапе и Антоан Гризман. Всичко е започнало още по време на Мондиал 2018, когато французите спечелиха титлата.

81 снимки

Мбапе и Гризман бяха водещите фигури по пътя към триумфа, но въпреки победите, двамата съвсем не са се разбирали. Мбапе не е бил доволен, че медиите го представят като индивидуалист и до известна степен егоист на терена, докато Гризман се ползва с репутацията на отборен играч. Това е и причината футболистът на Барселона да е възприеман от съотборниците си като лидер и думата му в съблекалнята да тежи повече от тази на Мбапе.

Звездата на Пари Сен Жермен е имал специален разговор със селекционера Дидие Дешан преди UEFA EURO 2020. Той е настоял да бъде определен за титулярен изпълнител на статичните положения. Отделно, Мбапе е бил бил твърдо „за“ връщането на Карим Бензема в националния отбор - нещо, от което пострада Гризман и именно той бе преместен зад двамата нападатели.

В крайна сметка Франция не оправда прогнозите, че е големият фаворит за титлата и отпадна още на осминафиналите от Швейцария. Мбапе пък не вкара нито един гол и дори пропусна решаващата дузпа срещу „кръстоносците“.