Oфанзивният футболист на националния отбор на Испания Алваро Мората, който пропусна решителната дузпа на полуфинала на UEFA EURO 2020 срещу Италия, за пореден път стана жертва на грозни заплахи и ужасни пожелания. За това призна неговата съпруга Алиса Кампело чрез публикация в социалните мрежи.

Както е известно, преди да пропусне от бялата точка, нападателят на Ювентус изравни за 1:1 в 80-ата минута. Само преди по-малко от две седмици той призна, че е бил обиждан от фенове на Испания заради пропуските си по време на мача с Полша (1:1), а след това пропиля и дузпа срещу Словакия (5:0).

Сега са били изпратени закани, че Мората ще бъде подпален. Пожалели са му да се разболее от рак, а синът му да почине от инфаркт. При предишните заплахи нападателят призна, че не е успял да заспи в продължение на девет часа.

„Нито едно от тези съобщения не ме разстройват. Дори не мисля, че от някакво значение е загубата от италианците, а най-обикновено невежество. Нека помним, че този спорт е призван да обединява хората, а не да принасяте собствените си разочарования върху другите. Надявам се, че в бъдеще срещу подобни лица ще бъдат взимани адекватни мерки“, обяви Алиса в социалната мрежа.

Любопитно е да се отбележи, че съпругата на Мората е италианка.

Самият Алваро проговори за провала на Испания снощи, но не коментира атаките, които феновете отправят към него.

„Това беше вашата мечта, мога само да кажа, че се гордея, че бях част от този отбор. Благодаря на всички, които повярваха в нас. Футболът понякога може да бъде много труден. Да живее Испания“, написа Мората в социалните мрежи.