Бившият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо вярва, че звездата на „шпорите“ Хари Кейн ще остане в клуба, благодарение на горещото желание на президента Даниел Леви да не го продава през лятото.

В последните седмици много ожесточено се обсъжда бъдещето на английския капитан, след като той открито изрази желанието си да напусне в търсене на трофеи. Шампионът във Висшата лига Манчестър Сити беше силно свързан с трансфер на нападателя, като мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола иска да намери заместник на напусналия Серхио Агуеро.

Но Моуриньо, който преди два дни бе официално представен като новия треньор на Рома, смята, че Кейн ще остане в северен Лондон поне още един сезон.

„Не знам дали ще подпише нов договор. Но бих казал, че Кейн ще остане. Не виждам как г-н Леви ще има желание да го продаде“, заяви португалецът пред „talkSPORT“.

"Разбира се, Хари беше много ясен преди Европейското първенство, но не виждам Леви да бъде отворен за негова продажба“, допълни специалистът.

Моуриньо също отказа да приеме идеята, че тимът на Англия е фаворит във финала на UEFA EURO 2020 срещу Италия в неделя. Той прогнозира, че титлата ще бъде решена след изпълнение на дузпи.

„Ако загубят финала, те ще бъдат толкова разочаровани, че всичко, което са правили преди, просто няма да има значение. Италия знаят как да се държат в този момент, дори когато мачът се играе на „Уембли“. Затова бих отказал да кажа, че Англия е фаворит“, заяви още Моуриньо.