Медиите в Турция изразиха разочарование от тежката загуба от Италия, но пощадиха играчите. В южната ни съседка недоумяват как защитата, която беше основния коз на отбора в квалификациите, бе разбита на пух и прах от съперника. Надеждите за излизане от групата обаче не са угаснали и затова призивите са да се мисли за следващия мач с Уелс.
"Не е за вярване, че допуснахме три гола срещу Италия - толкова, колкото ни вкараха в 10-те мача от квалификациите. До началото на европейското първенство защитата беше най-силната ни страна. За съжаление точно отбраната ни провали в първия мач от еврофиналите. Но този мач вече е в историята и трябва да се концентрираме върху следващия двубой с Уелс.
 
Знаехме, че статистиката е в полза на Италия, но добрите игри преди мача, ни даваха повод за оптимизъм. Излязохме на терена, за да победим, но резултатът отново беше разочарование. Не можахме и този път да сложим край на черната серия срещу Италия. Освен че нямаме победа срещу "адзурите", допуснахме осма загуба в 11-те досегашни срещи между двата отбора. 
 
За съжаление се спази и традицията да започваме със загуба участията си на европейско първенство - 0:1 от Хърватия на Евро 96, 1:2 от Италия на Евро 2000, 0:2 от Португалия на  Евро  2008 и 0:1 от Хърватия на Евро 2016", пише "Фанатик".