Нападателят и една от звездите във френския национален отбор Килиан Мбапе се прибра в своя клубен Пари Сен Жермен. Той напусна лагера на световните шампиони заради проблеми от физическо естество.

20-годишният футболист пропусна почти целия месец септември за ПСЖ заради травма в бедрото. Той се контузи при успеха 4:0 над Тулуза на 25 август, като остана извън сметките за 5 официални мача на своя тим. Таранът се появи за първи път в игра след травмата при 1:0 над Бордо на 28 септември, когато отбеляза и победния гол, влизайки от пейката. Срещу „жирондинците” той получи 30 минути на терена, като същото количество записа и на 1 октомври срещу Галатасарай (1:0) в Шампионската лига. През отминалия уикенд той не попадна в групата за шампионатния сблъсък срещу Анже (4:0), но въпреки това получи повиквателна от селекционера Дидие Дешан.

Днес Мбапе получи разрешение след консултация с лекарския щаб да се завърне в ПСЖ. На негово място веднага беше повикан Аласан Плеа от Борусия Мьонхенгладбах.

Франция има да изиграе две европейски квалификации в следващите дни. На 11 октомври "петлите" гостуват на Исландия, докато три дни по-късно приемат Турция на "Стад дьо Франс" в Сен-Дени.