Сагата с бъдещето на звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе продължава. Французинът пропусна решителната дузпа в сблъсъка срещу Швейцария от 1/8-финалите на UEFA EURO 2020, като по този начин не успя да класира отбора си по-напред в турнира.

Нападателят има договор с парижани до следващото лято, а според „Marca“ мислите му са насочени вече изцяло върху бъдещето му. Мбапе даде да се разбере, че не иска да подновява договора си с Пари Сен Жермен, тъй като иска ново предизвикателство.

Според изданието Мбапе има две възможности пред себе си: да напусне клуба това лято срещу конкретна сума или да го направи като свободен агент след 12 месеца. Испанският вицешампион Реал Мадрид е избраната от него дестинация.

Двама играчи напуснаха ПСЖ миналото лято като свободни агенти: Тиаго Силва и Единсон Кавани. И двамата бяха си тръгнаха като легенди на клуба, но към края на своята отлична кариера.

Ситуацията с Мбапе обаче е различна. Той е един от най-добрите таланти в европейския футбол и изглежда, че ще има ярко бъдеще за години напред. От ПСЖ едва ли искат да го загубят точно сега, особено с наближаването на Световното първенство в Катар през следващата година.