Рекордьорът по мачове за германския национален отбор Лотар Матеус призна, че би искал Джейдън Санчо да заиграе за “Бундестима”. Причината е, че крилото записа едва 6 минути за Англия в досегашните 3 мача на тима на Евро 2020.

“Той беше сред най-добрите играчи в Бундеслигата за последните две години. Ако не е достатъчно добър за Англия, бихме искали да му дадем германски паспорт. Това, че той не играе, изненада мнозина в Германия”, заяви Матеус.

Той също така изказа мнението си за предстоящия сблъсък между “Трите лъва” и “Маншафта” на 1/8-финалите на турнира.

“Англия имат шанс да победят, но не и с дузпи. Ако се стигне до тях, Германия ще спечелят, така че Англия ще трябва да го направят в 120-те минути. Ние винаги сме били много добри при дузпите. Винаги е имало закачки между германците и англичаните, но ако се стигне до дузпи, ние сме фаворитите. Започваш да си мислиш за това какво се е случвало в последните 30-40 години. Когато играхме през 1990-а и 1996-а (тогава Германия побеждават с дузпи - б.р.) … Това е голямо напрежение за играчите на Англия, защото те всеки ден четат във вестниците всички истории за дузпите. 

"През 1990-а ние знаехме, че можем да спечелим Мондиала и бяхме готови да го направим. Тази увереност нарастваше по време на турнира и ние го показахме. Най-добрият мач беше срещу Англия на полуфиналите. Те имаха фантастичен състав и ставаха все по-добри и по-добри в турнира. Беше здрава битка между Англия и Германия за класиране на финала. Никой не искаше предстоящият мач да дойде толкова рано. Може би щяхме да приемем Англия - Германия да бъде на финала. Това щеше да е финал като този през 1966-а (когато Англия побеждават - б.р.)! Англичаните не обичат да играят срещу Германия, но обратното също важи. Играчите обаче трябва да бъдат доволни, че ще имат голям мач на “Уембли”. Няма по-хубаво от това. “Уембли” е нещо магическо и през последните 20-30 години имахме много добри преживявания там. Спечелихме Евро 1996 на този стадион, а Дитмар Хаман вкара последния гол на стария “Уембли”. Ние харесваме “Уембли”, допълни германската легенда.