Матео Беретини препоръча на сънародниците си в Италия да си купят хубави телевизори, защото ги чака "много специална неделя". Той ще играе за титлата на Уимбълдън на Централния корт, а няколко часа по-късно и на няколко километра северно националният отбор по футбол ще играе финал на UEFA EURO 2020.

Запитан какво послание би изпратил на Италия, той каза: "Бих им препоръчал да си купят хубави телевизори, защото си мисля, че неделя може да бъде много специален ден за всички нас. Все пак е лудост е да си мислим, че можем да спечелим всичко. Говоря най-вече за тенис финала, защото това до момента никога не се е случвало", заяви Беретини.

"След това пък е футболният финал. Не се класирахме на световното първенство през 2018 и това е още едно доказателство за работата, която този отбор е свършил през последните три години. Те наистина си заслужиха финала с начина, по който играха до момента на турнира. Не знам как точно ще се развие деня, но се надявам да мога да гледам мача", добави още той.

"За италианците тази неделя ще бъде наистина луда. Заслужихме си я обаче. Ще бъде чудесен ден, спортен ден. Радвам се, че освен футбола, вече и тенисът е водещ спорт в Италия", каза италианският тенисист.