Старши треньорът на националния отбор на Италия по футбол Роберто Манчини защити стила на игра с множество подавания на Испания, но беше категоричен, че "скуадра Адзура" няма да променя тактиката си преди полуфинала на UEFA EURO 2020 между двата отбора утре на "Уембли" в Лондон.

Иберийците, континентални шампиони през 2008 и 2012 година, по традиция се стремят да владеят максимално топката с размяна на голям брой пасове, но досега в надпреварата начинът им на игра не впечатлява особено, въпреки достигането до топ 4.

"В последните 20 години те са доминираща сила в световния футбол, така че не мисля, че ще променят стила си на игра. Луис Енрике е страхотен треньор. Те имат специфичен начин на игра, изобретен от тях, който им е донесъл страхотни успехи пред годините. Мисля, че и сега продължават да се справят доста добре. Нашият подход ще бъде малко по-различен, ние сме италианци и не можем изведнъж да станем испанци. Ще се опитаме да покажем нашата игра", коментира Манчини.

Реакциите за играта на "Адзурите" на UEFA EURO 2020 е значително по-позитивни, като момчетата на Манчини спечелиха и петте си срещи досега и са в серия от 32 поредни мача без поражение.

"Щом Италия и Испания са стигнали дотук, значи и двата отбора са се представили добре и заслужават да бъдат на полуфинал. Шансовете са 50:50. Със сигурност ще се получи хубав мач. И в двата състава има много талантливи играчи", каза Манчини.

"Когато се подготвяш за поредния важен мач, винаги има нервност. Това се отнася и за мен. Но и точно това прави срещата още по-специална. Не мисля, че е честно да няма фенове на Италия и Испания на "Уембли". Но все пак е по-добре да играем пред публика, вместо пред няколко души, защото това е част от красотата на нашия спорт", допълни той.

Манчини не пропусна да защити нападателя Чиро Имобиле, който получи слаба оценка за представянето си на четвъртфиналите при успеха с 2:1 над Белгия.

"Имобиле е нападателят с най-много отбелязани голове в нашия състав в последните години. На Световни и Европейски първенства винаги се случва да бъдеш критикуван след един мач, но това не променя факта, че той е способен да реши всяка среща. Спокоен съм за него", каза Манчини.