Селекционерът на Италия Роберто Манчини обясни тактическите корекции, които отборът му показа срещу Швейцария, и обеща на фенове и журналисти, че ще играят, за да спечелят всеки мач на UEFA EURO 2020 до самия му край.

Скуадра Адзура записа втора поредна победа с 3:0 този път над Швейцария, след като на старта отнесоха Турция със същия резултат. Два гола реализира Мануел Локатели и един гол добави Чиро Имобиле..

Италия се класира за осминафиналите с 10-та поредна победа, както и общо 29 мача без поражение. Но все още първото място в групата не е гарантирано, тъй като Уелс има 4 точки.

"Швейцария е силен отбор. Знаехме, че ще бъде труден мач и си беше така. Имахме шансове, можехме да вкараме и по-рано, а след това трябваше и да изтърпим някои непирятни моменти. Но като цяло мисля, че напълно заслужихме такъв край", заяви Манчини пред RAI Sport.

"Беше трудно в първите минути, но след това ги пресирахме високо и ги принудихме да грешат. Момчетата се справиха наистина добре, не беше лесно. Това е втори мач за пет дни и е толкова вълнуващо Променихме системата, за да си дадем въздух, тъй като бяхме уморени и се нуждаехме от корекции", добави още той.

Джорджо Киелини излезе контузен в началния половин час с проблем с левия бедрен мускул, като състоянието му не е ясно и ще се наложи преглед с резонанс.

Последният двубой от Група А с Уелс ще определи победителя, но така или иначе те вече са на осминафиналите.

"Играем, за да спечелим всеки мач и тогава ще видим какво ще се случи. Посвещаваме тази победа на всички италианци, които ликуват в момента", каза селекционерът на Италия.