Селекционерът на Италия Роберто Манчини отдаде необходимото уважение към съперника на "Скуадра адзура" на 1/8-финалите на UEFA EURO 2020 в лицето на Австрия.

"Всичко е наред, да играеш на "Уембли" е приятно. Имаме играчи, които никога не са играли тук. Те ще бъдат радостни да играят на такъв стадион. Когато играеш футбол, искаш да играеш на такъв стадион. Към такъв храм на футбола трябва да се отнасяме с уважение. Уверен съм, че отборът ще играе добре", коментира Манчини преди сблъсъка.

Gulliver/Getty Images
34 снимки

"Спокойни сме, имаме много добри играчи. Всеки, който се появи на терена ще направи същото, което е правил и досега. Ще изчакаме утрешния ден, за да оценим състоянието на играчите, които са под въпрос, но имам идея в какъв състав ще играем. Австрия е класен тим, който играе агресивен футбол. Трябва да изиграем един добър мач. Във фазата на елиминации не трябва да допускаме грешки, а в това е красотата на такъв тим шампионат. Трябва да докажеш, че си по-силен и нищо повече", добави той.

Gulliver/Getty Images
15 снимки

"Отнасяме се с голямо уважение към Австрия, това е един добър отбор с добри играчи. Ако искаме да победим трябва да играем добре. Имат много добри и технични играчи, например Алаба. Трябва да бъдем много внимателни. Ще играем пред публика, това е важно. Друга е атмосферата. В Рим беше невероятно. Уембли е фантастичен стадион, атмосферата ще е хубава. Радвам се, че сме тук", каза още Манчини.

Двубоят е от 22:00 часа на 26 юни и ще може да го проследите на Gong.bg