Защитникът на Англия Хари Магуайър ще бъде в центъра на защитата на Гарет Саутгейт в полуфинала на UEFA EURO 2020 срещу Дания. До последно той не знаеше дали ще бъде в групата за състезанието, след като получи травма на глезена през май.

Магуайър претърпя увреждане на връзките в мача на Манчестър Юнайтед във Висшата лига на 9 май с Астън Вила и пропусна останалата част от сезона. Той не взе участие в първите два мача на Англия на  UEFA EURO 2020, но се завърна в последната среща от груповата фаза с Чехия (1:0) и оттогава си партнира с Джон Стоунс.

"Мисля, че при всяка контузия не знаете как ще се възстановите и не знаете как ще премине рехабилитацията. Да чукна на дърво, не съм имал неуспех при възстановяването и всичко мина гладко, всичко се изпълни по план и даже малко по-бързо, отколкото всички сме си мислели", каза Магуайър.

"Очевидно е, че пропускането на финала на Лига Европа беше разочароващо и след това напълно се ориентирах към надеждата да попадна в отбора за Европейското първенство.

За моето здравословно състояние голяма заслуга има медицинския персонал в Манчестър Юнайтед и Англия за начина, по който направиха всичко, начина, по който ме тласкаха всеки ден и очевидно наистина се гордея със себе си по отношение на начина, по който и аз се трудих", добави защитникът.

Магуайър беше част от отбора на Англия, който загуби от Хърватия на полуфинала на Мондиал 2018 преди три години и каза, че споменът за това поражение е в съзнанието на съотборниците му:

"Загубата на полуфинала на Мондиала много боли. Така че трябва да сме сигурни, че когато дойде сряда вечер, ще получим положително чувство, а не това, което получихме срещу Хърватия".