Хърватия буквално надскочи ръста си, за да завърши на второ място на Световното първенство през 2018-та година, което бе неочаквано за всички. Но не трябва да се смята, че отборът може на всеки турнир да стига до последния мач, заяви капитанът на тима Лука Модрич преди старта им в група D на Евро 2020 срещу Англия утре.

"Плавите" шокираха островитяните, след като ги победиха с 2:1 на полуфинала в Русия, след което обаче нямаха сили да се противопоставят на Франция и отстъпиха с 2:4. Преди неделния сблъсък на Уембли, Модрич добави, че феновете им трябва да намалят очакванията си на този турнир.

"Нашият пъзел буквално сам се нареди в Русия, а и всички парченца бяха налице. Но не можем да сме на финал на всеки турнир, въпреки че доста вдигнахме летвата. Сега трябва да бъдем много по-реалистични, независимо колко уверени сме. Все още вярваме, че сме много добър отбор. И първото, което трябва да направим, е да продължим да си вярваме", каза един от най-добрите полузащитници в света.

Помолен да коментира медийните публикации, че аутсайдерите от Хърватия е трябвало да се сблъскат с арогантността на Англия преди епичния мач в Москва презп 2018-та, той обясни, че има предвид медиите на Острова.

"Нямам предвид толкова футболистите на Англия, колкото хората около тях, някои от журналистите и ТВ-коментаторите. Да ви кажа, напоследък не чета много английската преса. Предпочитам да се концентрирам върху мача утре и не искам да плащам цената на хората кой какво е казал и поради каква причина", вметна носителят на Златната топка.

35-годишният плеймейкър заяви, че очаква един агресивен и мотивиран тим на Англия, който да опита контрол върху срещата в неделя, а също така засипа със суперлативи халфа на Челси Мейсън Маунт.

"Той е много талантлив футболист с много качества и го очаква голямо бъдеще. Съвсем скоро това ще бъде основен футболист за Англия. Англичаните без съмнение ще искат да се докажат пред своята публика и ние трябва да играем на върха на възможностите си, за да се докажем и да се противопоставим", каза още той.