Испанският национален селекционер Луис Енрике не е притеснен за шансовете на отбора си да попадне във фазата на директни елиминации на UEFA EURO 2020, въпреки че шампионите от 2008 и 2012 направиха равен 1:1 с Полша и имат само две точки в група "Е". Следващият съперник на иберийците е Словакия.

Алваро Мората изведе Испания напред в 25-ата минута и Полша изравни през второто полувреме чрез Роберт Левандовски. Отборът на Луис Енрике получи дузпа малко по-късно, но Жерард Морено удари греда.

Gulliver/GettyImages
72 снимки

"Не се притеснявам за мача със Словакия. Искахме да играем по-добре и да зарадваме феновете ни още срещу Полша, но те са много, много труден съперник. Чисто дефанзивно те изиграха отличен мач и спряха голяма част от силните ни страни. Пресираха ни високо през целия мач и не успявахме да изнасяме топките така, както ни се иска", каза той.

"Всеки футболен привърженик знае, че е много трудно да атакуваш отбор, който се е окопал в наказателното си поле. Срещу Полша не се получи точно така, защото те ни пресираха постоянно, независимо в коя точка на терена. С дефанзивно ориентирани съперници се затрудняваме не само ние, а също така Франция, Барселона, Бразилия, Манчестър Сити и Реал Мадрид.

"Третият мач ще бъде ключов и трябва да го спечелим, ако искаме да играем в следващия кръг. Всичките четири отбора в тази група държат нещата в свои ръце".