Селекционерът на Испания Луис Енрике очаква забавен полуфинален сблъсък на UEFA EURO 2020 срещу Италия, която според него играе приятен футбол по време на турнира. 


Двубоят е утре от 22:00 часа и ще можете да го гледате на живо на Gong.bg 


“Всеки път става все по-трудно. Ще срещнем една забавна Италия, която играе красив футбол и дриблира добре в атака и защита. Това е много труден отбор, мачът ще бъде много забавен и интензивен с два играещи тима", заяви Енрике.

"Обичам Италия и харесвам Рим - невероятен град, в който имах прекрасен престой, макар и само за една година. За мен е удоволствие да играя срещу Италия. Ще го направим отново през ноември за финалната четворка на Лигата на нациите. Обичам Италия, хората, храната, сладоледа и футбола."
 
"Алваро Мората и защитниците на Ювентус в италианския национален отбор се познават много добре, но това не ме притеснява. Тревожа се повече за намирането на най-подходящите решения за моя отбор, търсейки контрол над Италия. Единствената ни грешка би била да изневерим на себе си. Сигурен съм, че моят тим ще остане верен на своя стил от първата до последната минута. Можем да победим, да завършим наравно или да загубим, но съм убеден, че ще атакуваме и ще се защитаваме в подходящите моменти”, коментира Енрике преди днешната тренировка на тима.