Четвъртфиналната среща от UEFA EURO 2020 срещу Швейцария ще бъде истинско предизвикателство за испанските футболисти, заяви на пресконференцията преди мача селекционерът на испанския национален отбор Луис Енрике.

Двубоят между Швейцария и Испания ще се играе в Санкт Петербург на 2 юли.

"Швейцария ще бъде много труден отбор за нас, много труден съперник. Имената на играчите в този тим най-вероятно не говорят много на повечето зрители, но ние ги познаваме и знаем, че са добри футболисти. Начинът, по който те атакуват и пресират съперниците си заслужава уважение. Швейцарците ще бъдат истинско предизвикателство за нас", каза Енрике.

"Ние сме по-високо ниво от швейцарския тим. Ако говорим за защита, тогава сме един от най-добрите на това първенство. Настроението на играчите е много добро затова се представяме много добре в турнира. Аз съм много доволен от резултатите. Напълно съм уверен във футболистите си и всеки от тях може да започне в стартовия състав утре", добави специалистът.

На осминафиналите Испания победи световния вицешампион Хърватия с 5:3 след продължения, а Швейцария елиминира световния шампион Франция с 5:4 след изпълнение на дузпи и 3:3 в редовното време и продълженията.

Луис Енрике е впечатлен от играта на Украйна и заяви, че възпитаниците на Андрий Шевченко могат да спечелят титлата. "Вижте Украйна. Това е отбор, който може да спечели този турнир", каза Енрике.

На осминафиналите Украйна победи Швеция с 2:1 след продължение и на четвъртфиналите ще играе с Англия на 3 юли в Рим.