Селекционерът на Испания Луис Енрике беше доста щастлив след победата с 5:3 над Хърватия в мача от 1/8-финалите на Евро 2020 дошла след продължения.

"Не мисля, че има треньор на национален отбор никъде по света, който не би оценил Мората и това, което прави за отбора. Той е доминиращ във въздуха, силен е и ни носи голове. Наистина трябва да оценим наличието на нападател като него", коментира той след двубоя.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

"Готов съм за подобни мачове, ако имаме и друг такъв, но не съм сигурен дали семейството ми или феновете се чувстват по същия начин. Направих екип, готов да играе мачове като този и, честно казано, смятам, че наистина сме направили една голяма грешка. Краят на мача беше толкова красив - радвам се, че срещата ни даде втори шанс да я спечелим", добави той.

"Унай даде урок на децата навсякъде. Футболът е съставен от грешки и реакцията му, правеща страхотни спасявания, беше пример за това защо имаме такова доверие в него. Преживях наистина интензивни мачове като играч и мениджър, но този наистина имаше малко от всичко", завърши селекционерът на Испания.