Селекционерът на Германия Йоаким Льов отличи прекрасната игра на своите футболисти след гръмката победа на тима с 4:2 над защитаващия титлата си тим на Португалия в мач от втория кръг в група „F“ на UEFA EURO 2020.

„Като цяло беше страхотно представяне. Страхотно отношение. Имаше много темпо от самото начало. Очаквах да подобрим нещата, които не направихме толкова добре срещу Франция“, заяви Льов след двубоя.

„Говорихме за някои неща през последните дни. Все още търсим баланс след загубата от Франция и знаехме, че трябва да добавим скорост, за да създадем повече шансове. Борихме се блестящо и показахме страхотен морал. Имахме много добри атаки срещу наистина силен противник“, каза още Льов.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Специалистът призна обаче, че има проблеми с контузени футболисти след победата, но не смята, че травмите са сериозни.

"Да, някои от играчите ни се оплакват с малки проблеми, но не смятам, че е нещо фатално. Ако всичко мине според очакванията ми, болките им трябва да са изчезнали до началото на следващата седмица", каза германският селекционер след победата над Португалия.

Робин Госенс, който спечели наградата "Звезда на мача", има болки в слабините, а Матс Хумелс е с проблеми в колената. Илкай Гюндоган пък напусна терена с мускулна травма.

"Не искаме да рискуваме, когато става въпрос за мускулни болки. Трябваше да реагираме на препоръките на лекарите и го направихме", каза още Льов.