Селекцията на Англия успя да зарадва народа си и се класира за пръв път на финал от голям футболен форум от 55 години насам. Това се случи, след като „трите лъва” обърнаха Дания след продължения на полуфинала от UEFA EURO 2020 с 2:1. В сряда вечер полуфиналът бе първият от 1996-а година насам от континенталния шампионат, в който англичаните участват, в каквото и да било голямо футболно състезание.

Именно това е годината, която носи една от най-големите болки на британците, след като звездният тим на Англия отпада от дузпи на UEFA EURO 1996 след дузпи от Германия. Тогава именно настоящият селекционер Гарет Саутгейт изпуска фаталната шеста дузпа и Германия продължава напред, за да спечели турнирната надпревара.

Този път отборът преодоля Германия на настоящото UEFA EURO 2020 на осминафиналите, след което дойде убедителният успех над Украйна с 4:0, за да се стигне до мача с Дания, спечелен с 2:1 след коментирана дузпа.

Преди 25 години Алън Шиърър откри резултата след три минути игра срещу Германия, но неговият гол бе неутрализиран с попадение на Щефан Кунтц в 13-ата. До края на срещата нямаше още попадения, което прати мача в дузпи. След 10 поредни точни изпълнения обаче дойде това на Саутгейт, което бе неутрализирано от Андреас Кьопке и Германия продължи напред.

Сега Gong.bg ще опита да ви покаже какво прави онзи състав на Англия в този момент вече.

Дейвид Сиймън

Дейвид Сиймън

източник: Gulliver/GettyImages

След оттеглянето си през 2004-а година, Сийман показа неочакван талант в танцуването на лед, след като спечели няколко сериозни формата в това направление. По-сериозните му ангажименти включват треньорство в Арсенал, корпоративни речи и медийна работа, докато той си остана запален рибар и голфър.

Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт

източник: БГНЕС

Човекът, който провали Англия на UEFA EURO 1996, продължи след кариерата си да се занимава с треньорство. Той води Мидълзбро, след което се присъедини към Футболната асоциация като ръководител на елитното развитие на треньорите. Саутгейт бе назначен за треньор на Англия до 21 години през 2013 г., преди да замени Сам Алардайс през 2016 г. начело на мъжкия отбор. Той изведе селекцията на страната си до полуфинала на Мондиал 2018 две години по-късно.

Тони Адамс

Тони Адамс

източник: Gulliver/GettyImages

След кратки мениджърски прояви с Уикъмб и Портсмут, бившият защитник на Арсенал се присъедини към азербайджанския Габала през 2010, изпълнявайки няколко роли в продължение на пет години. Той стана мениджър на Гранада през 2017, но загуби всичките си седем мача и бе уволнен логично. Адамс е почетен президент на Футболната лига по ръгби, а също така има работа и с медиите.

Стюарт Пиърс

Стюарт Пиърс

източник: Gulliver/GettyImages

След оттеглянето си от футболната кариера Пиърс прие мениджърското поприще за себе си. „Психо” ръководи Манчестър Сити, юношеските формации на Англия, както и Олимпийския отбор на Великобритания. След това той работи и за Нотингам Форест. Пиърс бе и гост на националното радио за мачовете от Висшата лига, след което премина в щаба на Дейвид Мойс в Уест Хем през 2017-а година, където сега кара втория си период.

Пол Инс

Пол Инс официално пое Блекбърн

Друг, който продължи с треньорство, с периоди в Макълсфийлд, МК Донс, Блекбърн, Нотс Каунти и Блекпуул. Откакто напусна последния отбор през 2014, той участва активно в кариерата на сина си Том и върши медийна работа.

Дарън Андертън

Дарън Андертън слага край на кариерата си

Андертън приключи с футболната си кариера през 2008-а с отбора на Борнемут, след което поработи за кратко в медиите и играеше голф. Сега той живее в Калифорния с неговата съпруга.

Дейвид Плат

Дейвид Плат

източник: Gulliver/GettyImages

Плат е поредният от тази селекция на Англия, който реши да се пробва в треньорството, и то само месеци, след като напусна Арсенал. Плат бе назначен за наставник на Сампдория, след което пое Нотингам Форест, а има и период като асистент в Манчестър Сити на Роберто Манчини. Сега той пише колонки за авторитетното на Острова списание FourFourTwo.

Пол Гаскойн

Пол Гаскойн

източник: Gulliver/GettyImages

Просто Газа. Борбата за добър живот след оттеглянето на талисмана на Англия за UEFA EURO 1996 е добре документирана. За кратко той води Кетъринг, но голяма част от последните 20 години той прекарва в борба със зависимостите си.

Стив МакМанаман

Стив Макманаман

източник: Gulliver/Getty Images

Откакто се оттегли от футбола, МакМанаман работи като гост-анализатор за медиите, а сега е към BT Sport. Той също така е посланик на UEFA и Ла Лига и има интерес към конните надбягвания.

Алън Шиърър

Кевин Кийгън и Алън Шиърър като треньор и играч в националния на Англия

Отбелязалият първия гол на UEFA EURO 1996 е високоценен анализатор в BBC след оттеглянето си от футбола през 2006-а година. Шиърър имаше опит да спаси любимия му Нюкасъл от изпадането, но неуспешно през 2009-а година. Определено славният нападател остава водещият „пъндит” за националната телевизия.

Теди Шерингам

Теди Шерингам

източник: Gulliver/Getty images

Шерингам продължи да играе до 42-годишна възраст. Той се присъедини към треньорския щаб на лондонския Уест Хем през 2014-а година, а иначе кратки мениджърски авантюри със Стивънидж и индийския АТК. Наскоро той се включи в „Маскирания певец”, провеждащ се в Англия по ITV.