Шансовете на Англия и Германия за класиране на четвъртфиналите на UEFA EURO 2020 са равни. Това заяви бившият германски национал и легенда на Тотнъм Юрген Клинсман.

Англия и Германия ще играят един срещу друг на осминафиналите на UEFA EURO 2020 в една от най-големите футболни класики. Мачът е във вторник, 29 юни, на "Уембли" в Лондон.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Мисля, че и двата отбора са в сходна ситуация. Вижте играчите, с които разполагат, позиция по позиция и ще видите колко изравнени си. Това ще бъде битка 50:50", каза Клинсман за ББС.

"Формата в конкретния ден е тази, която ще реши изхода от срещата", добави бившият нападател.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

И двата отбора имаха своите трудности в груповата фаза. Германия прескочи първата работа след мъчително равенство 2:2 с Унгария, докато Англия, макар все още да не е допуснала гол, вкара само две попадения в три мача.

"Срещу Португалия и Унгария Германия показа две съвсем различни лица. С Англия видяхме същото при равенството 0:0 с Шотландия. Напълно възможно е дузпите да са тези, които да решат победителя от мача между Англия и Германия", завърши Клинсман.

Клинсман бе в състава на Германия на световното първенство през 1990 година и на Евро 1996, когато Бундестима отстрани на два пъти англичаните след дузпи.