Опитният бранител на Италия Джорджо Киелини вярва, че Роберто Манчини е точният човек, който да извади „скуадра адзура” от калта. Защитникът усеща, че селекционерът е внесъл ентусиазъм в състава на Италия преди старта на квалификациите за UEFA EURO 2020.

Кампанията за Италия стартира в събота от 21,45 с мач срещу Финландия в Удине на "Фриули".

„Атмосферата е чудесна в отбора. Повечето играчи се познаваме добре, но това беше така и предходните години. Разбира се, че магията, която се оформя в даден отбор, когато си на дълъг тренировъчен камп – 40, 50 дни, е съвсем различна. Тогава работите здраво за координация. Сега амбициите ни са да поправим лошата предходна година и половина”, сподели Киелини на петъчния брифинг.

„Нуждаем се от билет за Европейското през 2020. Започва ново приключение и ще има усещания, които не можем да изпитваме, когато имаме толкова малко време заедно по време на квалификациите”.

Манчини наследи Джампиеро Вентура, който не успя да класира Италия на Мондиал 2018.

„Има много елементи, които съм взел от треньорите в кариерата ми, както и от съотборниците си. Щастлив съм, че Манчини влезе в списъка с брилянтни тактици, с които съм работил. Той внесе спокойствие и ентусиазъм. След проблемите, през които преминахме, се нуждаехме от това нещо. Никога не е лесно да стъпиш на краката си след крах за класиране на Мондиал”, продължи стожерът в отбраната на Ювентус.

Все пак преди дуела с Финландия има доста контузии, които мъчат „скуадра адзура” в предни позиции. Това по всяка вероятност ще принуди Роберто Манчини да пусне Мойс Кийн, като титуляр, като Киелини коментира изявите на съотборника си в Юве.

„Той е чудесен футболист, който бележи голове. Може да се подобрява, но е прекалено млад и вярвам, че това ще се случва. Ще става все по-постоянен. Имаше възможността да напусне Ювентус през януари, но му дадох съвет да остане. Знаех, че сезонът ще е дълъг и виждате, че влиза да играе по-често”, завърши Джорджо Киелини.