Футболистът на Виляреал Санти Казорла сподели, че би приветствал възможността да се завърне в Арсенал като част от треньорския щаб на Микел Артета. 35-годишният играч е ключова част от полузащитата на „жълтата подводница“ през последните два сезона и дори спечели отново място в националния отбор на Испания след четиригодишно отсъствие миналия юни.

Касорла прекара шест години в Арсенал и помогна на клуба да спечели два трофея от ФА Къп под ръководството на Арсен Венгер. Халфът също игра заедно с Микел Артета в продължение на четири сезона в Арсенал и вече подкрепи бившия си съотборник, след като смени Унай Емери като мениджър през декември.

Но Касорла вече е посочил, че ще е отворен да работи като помащник-треньор при Артета, след като приключи кариерата си.

„Не знам какво е моето наследство [в Арсенал]“, каза Казорла пред „Vamos“.

„Трябва да попитате феновете, но искам да благодаря на всички. Не знам какво ще правя по-нататък, може би треньор, може би спортен директор, но бих искал да се върна [в Арсенал]“, допълни испанецът.

Казорла също призна, че сега ще му трудно да попадне в отбора на Испания за Евро 2020, което беше отложено за догодина.

„Малко е разочароващо, защото имах мечта да отида на Европейското първенство“, каза халфът.

„Наясно съм, че вече съм на 35 години и, че е по-трудно всеки ден да бъда в отбора. Отлага се с една година и съм наясно, че за мен е много по-сложно. Много ми хареса и се надявам да продължа да го правя, ако първенството се възобнови до края на сезона. Следващата година ще реша и ще видя какво иска моето тяло от мен“, заяви още той.