Голямата звезда и капитан на Португалия Кристиано Роналдо има отбелязани 107 гола за своята страна, както вече е и голмайстор №1 на Европейски първенства с отбелязани 12 попадения.

Но въпреки многото рекорди, които Роналдо държи, рекордът за отбелязани свободни удари на петкратния носител на „Златната топка“ на големите турнири далеч не е впечатляващ.

При поражението с 2:4 от Германия, където Роналдо вкара първия и асистира за втория гол, 36-годишният нападател изпълни 50-ия си пряк свободен удар на турнир от европейско или световно първенство. Лошото за суперзвездата на световния футбол обаче е, че е реализирал едва един гол от директен свободен удар за всичките си участия на големи форуми.

Въпросното попадение обаче беше забележително. То дойде в добавеното време на първия двубой на Португалия на Световното първенство в Русия през 2018 година срещу Испания. Роналдо реализира по превъзходен начин прекия свободен удар, като не остави шансове на вратаря Давид Де Хеа, за да изравни за крайното 3:3.