Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини обмисля идеята още веднъж да повика Джанлуиджи Буфон за „скуадра адзура”, за да може бележитият страж да изиграе истински прощален мач. Това обаче ще се случи едва след като Италия си осигури на 100 процента класиране за Евро 2020.

Сбогуването на Джиджи със „скуадрата” трябваше да се случи в приятелския мач срещу Холандия в Торино през миналата година, ала той сложи по-ранен край на кариерата си в представителния тим, за да позволи на по-младите си колеги да излязат на преден план.

„Гадзета дело спорт” твърди, че 41-годишния вратар, а също и ветеранът Даниеле Де Роси ще получат своите шансове за бенефис с националния тим. През лятото Буфон се завърна в Ювентус след като престоят му в Пари Сен Жермен не се разви според неговите очаквания. Де Роси пък изненадващо беше освободен от Рома, след като договорът му изтече и не бе подновен. Затова опитният халф поде ново приключение с Бока Хуниорс в Аржентина.

Последната поява на Буфон с националната фланелка на Италия беше в злополучния плейофен реванш срещу Швеция през ноември 2017. Загубата в онзи мач доведе до това, че „адзурите” пропуснаха участие на Мондиал 2018.