Четирикратният световен шампион Италия излиза срещу бойкия Уелс в последен мач от група "А" на UEFA EURO 2020.

Възпитаниците на Роберто Манчини си осигуриха класирането на 1/8-финалите още преди 4 дни, когато спечелиха категорично срещу Швейцария с 3:0. Преди това, на старта надвиха със същия резултат и Турция.

Днес "Скуадра адзура" ще се стреми да приключи първата фаза от турнира по най-добрия начин, добавяйки нови 3 точки, което обаче няма да е лесна задача.

Селекционерът Роберто Манчини най-вероятно ще извърши значителна ротация в състава си.

Спецът смята да включи в титулярните 11 Марко Верати, макар и звездният халф на френския колос Пари Сен Жермен да не е напълно възстановен.

Тройката в атака - Берарди, Инсинье и Имобиле, най-вероятно ще получи почивка. Почти здрав е съотборникът на Верати - Алесандро Флоренци, който бе застигнат от разтежение в прасеца срещу Турция. Няма да вземе участие Джорджо Киелини, който също лекува травма.

От другата страна са "драконите" на Роб Пейдж. Те започнаха еврошампионата с реми (1:1) срещу Швейцария, но след това впечатлиха с изявите си срещу Турция, където спечелиха с 2:0.

Уелс отново ще разчита на най-добрите си играчи в лицето на Гарет Бейл и Аарън Рамзи, които имаха значителен принос в сряда срещу южната ни съседка.

Самият Бейл сподели след срещата с турците, че е доволен от сегашния актив на тима и би приел четирите точки, ако някой му ги е предложил преди турнира.

Първият съдийски сигнал на стадион "Олимпико" ще бъде даден точно в 19:00 часа българско време и ще може да проследите всяка минута пряко в Gong.bg.