Италианският национален отбор прави магии преди всеки мач на настоящото европейско първенство. Това разкри един от голмайсторите на „адзурите“ на форума - Матео Песина. Играчът на Аталанта се разписа за 1:0 над Уелс в последния кръг на Група А на 16-ия континентален шампионат.

„Имаме си свещени ритуали, които ни носят късмет – признава атакуващият халф. - Не бих искал да правя публично достояние какво точно вършим. Ритуалите се извършват всеки ден на базата ни в Коверчано. Така например след тренировка на едно място се събират футболистите, чиито собствени имена започват с „G“. Не знам какво точно правят, но е факт, че излязохме от групата с три победи без допуснат гол“, казва 24-годишният халф на „бергамаските“.

Gulliver/Getty Images
15 снимки

„Има и някои неща, които не остават скрити. Правим ги от суеверие. Така например преди първия мач, с който се откри европейското – срещу Турция, имахме барбекю. Това градинско парти ни въздейства доста“, допълва Песина. Предполага се, че таен ритуал ще има и в осминафинала с Австрия в Лондон

В същото време се разбра, че „адзурите“ ще скандализират „Уембли“ тази вечер, като не коленичат според станалия традиционен акт на протест срещу расизма. Шестима от италианските национали го направиха в мача с Уелс от третия кръг на груповата фаза, заради което бяха набедени за расисти.