Отборите на Италия и Швейцария се изправят днес от 22:00 часа във втори двубой за двете нации от група А на UEFA EURO 2020. Срещата ще може да проследите в Gong.bg, като за всички зрители ще е наличен и лайвстрийм, който да предава двубоя на живо. 

Това се очаква да е първото истинско изпитание за състава на Роберто Манчини, след като Швейцария с основание е смятам за един от най-опасните тимове на шампионата. 

Очаква се на мястото на контузения десен бек Алесандро Флоренци да започне Джовани ди Лоренцо, като това може да е единствената промяна в стартовия състав спрямо този с Турция. Марко Верати е възстановен и тренира наравно с групата, но едва ли ще започне като титуляр, тъй като ще бъде запазен за последния мач с Уелс. 

Швейцарците изиграха доста добър мач срещу Уелс на старта и само пропуските ги лишиха от победа. Треньорът Владимир Петкович може да замени Ремо Фройлер в средата на терена с Денис Закария, тъй като не остана доволен от изявите му. Действията на “часовникарите” в средата на терена ще дирижира капитана Гранит Джака, а в атаката ще действат Джердан Шакири и Бреел Емболо.

Двата тима са изиграли 58 мача помежду си, като Италия има 28 победи срещу 8 за Швейцария, а 22 пъти не е бил излъчван победител.