Селекционерът на Чехия по Ярослав Шилхави вярва, че неговите възпитаници ще бъдат неприятен съперник за фаворита Нидерландия в утрешния 1/8-финал на UEFA EURO 2020 в Будапеща.

"Стараем се да работим ефективно като отбор и съм сигурен, че ще бъдем неприятен съперник за нидерландците. Искаме ги изненадаме неприятно. Наясно сме, че не може само да се защитаваме.Трябва да атакуваме и да застрашаваме вратата на съперника. Но най-важното е да да бъдем концентрирани през цялата среща", коментира Шилхави.

Чехите бяха принудени днес да тренират в Прага, след като полетът им за унгарската столица беше отменен в последния момент заради технически проблем със самолета. Впоследствие те отпътуваха за Унгария с по-късен полет.

"Имаше известни затруднения, но реагирахме бързо и намерихме решение. Свършихме всичко, което трябваше. Сега сме концентрирани изцяло върху срещата утре", каза наставникът.

Той определи "лалетата" като фаворити, но се надява на изненада.

"Нидерландия е много труден съперник. Те са фаворит, но става въпрос за един мач и всичко може да се случи", допълни още специалистът.