Шансовете на Хърватия да продължи в следващата фаза на UEFA EURO 2020™ зависят от две неща - подобряване на играта в предна линия и опазването на чешкия нападател Патрик Шик. В този ред на мисли помощник-треньорът Ведран Чорлука призова футболистите да бъдат "по-опасни" и "с мисъл за атака" в мача от група "D" срещу Чехия на "Хемпдън Парк" в петък.

"Знаем, че проблемът ни напоследък е атаката. Работим, за да го поправим за следващия мач. Сигурен съм, че ще бъдем много по-добри и по-опасни", каза каза той.

"Чехите днес са много по-динамичен отбор, много по-бърз и мисля, че е много по-неприятен, така че ще ни бъде по-трудно", допълни Чорлука.

Голяма част от заплахата в тима на Чехия идва от Патрик Шик, който вкара два гола при успеха с 2:0 над Шотландия в понеделник. Особено впечатляващо бе второто му попадение, което дойде след удар от централната линия на терена.

"Шахматистите" обаче не планират да променят защитната си тактика, за да се справят с него.

"Няма да го пазим персонално, защото никога не сме го правили и няма да го сторим в петък", призна специалистът.

Други чешки играчи, които Хърватия ще трябва да опази, са халфовете Якуб Янкто, който Чорлука определи като "бърз и динамичен" Владимир Дарида, Томаш Соучек и Алекс Крал.

"Те са много опасни напред и със сигурност няма да бързаме за три точки от самото начало. Искаме да спечелим, но ще се опитаме да го направим по-спокойно, без да оставяме място за чешки контраатаки или опасни ситуации", добави помощник-треньорът.

След като победиха Шотландия в първия си мач, чехите влизат в двубоя в петък с увереност, тъй като водят групата по голова разлика и се стремят да се класират за 1/8-финалите.