Хърватия и Испания се изправят в 1/8-финален двубой от днешната програма на UEFA EURO 2020. Срещата, която ще се играе на стадион "Паркен" в Копенхаген,  е с начален час 19:00 и можете да я гледате в Gong.bg. 

Хърватия Испания

източник: Sofascore.com

Мнозина определят мача като най-техничния осминафинал в турнира. И в двата отбора има фини играчи, чиито отигравания са наслада за окото. Днешните съперници започнаха колебливо в груповата фаза, но показаха класата си в последните си мачове, които им осигуриха класиране за осминафиналите на турнира. 
 
“Ватрените” блеснаха при победата с 3:1 над Шотландия, а Испания изригна с 5:0 срещу Словакия след две безлични равенства.
 
Хърватия ще е без една от звездите си Иван Перишич, който е под карантина заради положетелен тест за коронавирус. Той е най-резултатният играч в тима в момента - 20 гола в 104 мача. Зад него са Лука Модрич (18) и Андрей Крамарич (14). Почти сигурно заместникът на Перишич днес срещу Испания ще бъде нападателят на Динамо Загреб Бруно Петкович, а зад него ще е разположено триото Влашич-Модрич-Ребич.
Селекционерът Златко Далич няма да може да разчита и на наказания защитник Деян Ловрен, а Шиме Върсалко до последно ще е под въпрос. 
 
Наставникът на Испания Луис Енрике няма проблеми с наказани и контузени играчи. Трима футболисти - Жорди Алба, Серхио Бускетс и Пау Торес са застрашени да пропуснат следващия мач, ако получат жълт картон.