Симон Кяер беше първият, който помогна на своя приятел и съотборник в датския национален отбор Кристиан Ериксен, след като халфът на Интер Милано колабира край тъчлинията по време на двубоя от груповата фаза на Евро 2020 между Дания и Финландия. Капитанът на "червениня динамит", който е считан за един от героите след вчерашния инцидент с 29-годишния Ериксен, не успя да завърши участието си в срещата.

"Симон беше дълбоко засегнат и се съмняваше дали ще може да продължи участието си в мача. Опита се, но не беше възможно", заяви селекционерът на датския отбор Каспер Хюлманд.

Кяер първи успя да провери дали Ериксен си е глътнал езика, след като бившият футболист на Тотнъм и Аякс неочаквано падна на тревата. Това се случи точно преди намесата на лекарския екип. Моменти по-късно Симон Кяер успокои допуснатата до терена съпруга на Кристиан Ериксен - Сабрина.

"Те играят за два противникови отбора в Милано, но Симон и Кристиан са наистина близки приятели. Техният живот и техните семейства са преплетени", каза още Хюлманд. Симон Кяер играе за Милан, докато от 2020 година Ериксен носи екипа на Интер Милано.

Финландия победи Дания с 1:0, а двубоят беше прекъснат за повече от час и половина. Кристиан Ериксен е в болница в Копенхаген, а състоянието му продължава да бъде стабилно.