Футболистите от германския национален отбор не наблягат на изпълнения на дузпи в тренировките си преди осминафинала на UEFA EURO 2020 срещу Англия на "Уембли" във вторник с надеждата, че ще спечелят още в редовното време.

Германците са спечелили всичките си мачове с изпълнение на 11-метрови наказателни удари на Световни първенства, а на континентални шампионати имат два успеха от три опита, като единственото им поражение е от Чехословакия на финала през 1976 година.

Те победиха Англия на "Уембли" именно с дузпи на полуфиналите през 1996 година, а след това вдигнаха за трети път шампионската купа на Европа.

"Влизаме в мача с намерението да го спечелим в редовните 90 минути. Напълно възможно е, разбира се, да се стигне до дузпи в елиминационен мач, така че трябва да бъдем подготвени и за такъв сценарий. След тренировките бием по няколко дузпи, за да се види кои са най-добрите. Но това не е най-важното в предстоящия мач. 120-те минути преди дузпите може да бъдат от много по-голямо значение и не смятам, че е добре да се поставяме под допълнително напрежение с мисълта за евентуални дузпи", коментира полузащитникът Кай Хавертц, който играе за Челси и донесе на лондончани триумфа в Шампионската лига през май с единственото попадение на финала срещу Манчестър Сити.

Германия неочаквано трудно преодоля първата фаза на шампионата, след като се нуждаеше от късен гол за равенство 2:2 срещу Унгария, за да си осигури второто място с 4 точки.

Тимът на Англия пък беше значително по-убедителен и със 7 точки и без допуснат гол оглави подреждането в група D.

"Не можем да ги подценяваме. Познаваме добре Англия. Те разполагат с някои от най-добрите футболисти в света. Да, те също могат да играят по-добре. Англия още не е допуснал гол в турнира, а в състава си имат много индивидуално качество. Уважаваме ги, но и ние имаме доста добри играчи. За мен и за всички момчета този мач ще бъде специален", каза Хавертц.