Швейцарският нападател Харис Сеферович заяви, че тежестта е свалена от раменете на съотборниците му, след като в неделя записаха първа победа на UEFA EURO 2020 и запазиха надежди за класиране на 1/8-финалите.

Стрелецът вкара гол за успеха с 3:1 срещу Турция, след която "кръстоносците" заемат третото място в група "А", след Италия и Уелс. Сега възпитаниците на Владимир Петкович ще трябва да изчакат, за да разберат ще останат ли един от четирите най-добри трети отбори.

Победата в Баку дойде след дни на критики заради разочароващата загуба от Италия с 0:3 във втория им мач миналата сряда и след 1:1 с Уелс в първата среща.

"В отбора има добра атмосфера, тежестта е свалена от нас. Всички играха лошо срещу Италия. Всеки от нас беше виновен, седнахме и поговорихме - това е единственият начин да го направим. Беше добър разговор, който помогна", сподели Сеферович на пресконференция.

29-годишният голмайстор бе сред играчите, за които специалистите предположиха, че не трябва да бъде в състава, но той отговори с попадение.

"В крайна сметка бях на терена и вкарах", отговори той и добави, че това не е по-важен от всеки друг гол, който е отбелязвал.

"Голът е гол. Независимо дали е на европейско първенство, световно първенство или квалификаци", заяви таранът.